Ομιλία του καθηγητή Λαζαρίδη σε ημερίδα για τη μελισσοκομία

Posted: 29 Απριλίου, 2013 by serresantigold in Κείμενα / Ενημέρωση

Απόσπασμα της ομιλίας: «Σκανδαλώδης παραχώρηση τεράστιας κρατικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα σε τιμή που βρίσκεται 200 φορές κάτω από την εκτιμώμενη αξία της. Η σύμβαση αφορά την εξόρυξη μεταλλευμάτων σε μια παρθένα, πανέμορφη ορεινή περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής με έκταση 317.000 στρεμ., όπου περιλαμβάνονται προστατευόμενα αρχέγονα δάση. Με νόμο η περιοχή χαρακτηρίζεται ως «μεταλλευτική» και απαγορεύεται η ανάπτυξη κάθε άλλης δραστηριότητας, αν παρεμποδίζεται η μεταλλεία!
Η παραχώρηση έγινε αυθαίρετα και επιλεκτικά, χωρίς ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, χωρίς δικαιώματα συμμετοχής του κράτους στα κέρδη της εξόρυξης, χωρίς υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις της εταιρείας να αποκαταστήσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις προκύψουν στο περιβάλλον. Ενώ η αγοράστρια εταιρεία (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.) εξαγόρασε την κρατική περιουσία με μόλις 11εκ. Ευρώ ,1400 φορές κάτω από την εκτιμώμενη αξία των μετάλλων που σκοπεύει να εξορύξει, η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας βρίσκεται στα 2,3δισ. Ευρώ, με εκτιμώμενη αξία μετάλλων 15,5δισ. Ευρώ.»

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του καθηγητή μηχανικής και τροφίμων και διευθυντή του τομέα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων της γεωπονικής σχολής Α.Π.Θ Χαράλαμπου Ν. Λαζαρίδη στην ημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις των νεονικοτινοειδών σκευασμάτων και της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Μελισσοκομία»

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s