Σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση για το χρυσό στις Σέρρες (7/4/2014)

Posted: 21 Απριλίου, 2014 by metalleia_stop in Γενικά, Νέα
Ετικέτες: , , , ,

Τη Δευτέρα 07/04 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών στο Θέατρο Αστέρια, εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση των κατοίκων για τις εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα. Οι δυο προσκεκλημένοι καθηγητές κ. Τριανταφυλλίδης (Μεταλλειολόγος μηχανικός) και κ. Παναγιωτόπουλος (Καθηγητής εδαφολογίας) καθώς και ο κ. Παπαγεωργίου (Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Ερευνών), αναλύοντας μία προς μία τις πτυχές της εξορυκτικής δραστηριότητας, εξήγησαν στον κόσμο το μέγεθος της καταστροφής που αυτή προκαλεί. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν γεμάτη απόψεις και απορίες από τον πολύ κόσμο που παρακολούθησε με ενδιαφέρον.

Στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών. Έτσι, όλοι μας προσβλέπουμε στην έκδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ενάντια στην έρευνα και την εξόρυξη χρυσού στον τόπο μας.

Βήμα το βήμα ενημερωνόμαστε και οργανωνόμαστε δηλώνοντας την αντίθεσή μας και την καταστροφή του τόπου και του μέλλοντος της Β. Ελλάδας μέσα από αυτή τη δραστηριότητα.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου νικήσουμε τις εταιρείες αυτές που υπονομεύουν τη ζωή και το μέλλον μας.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται για ένα βιώσιμο αύριο ενάντια στις μεταλλευτικές χρυσού και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που τις εξυπηρετούν.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s