Δελτίο Τύπου

Posted: 23 Οκτωβρίου, 2013 by metalleia_stop in Γενικά
Ετικέτες: , , , ,

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ευχαριστεί τους κατοίκους Πετριτσίου, Βυρώνειας, Λιθοτόπου, Χαρωπού, Αγκίστρου, Σιδηροκάστρου και Σερρών, οι οποίοι γέμισαν το Παλιό Δημαρχείο – Μέγαρο Μελίνα Μερκούρη στο Νέο Πετρίτσι Σερρών την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στην εκδήλωση/συζήτηση σχετικά με τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Αγκίστρου με καλεσμένο ομιλητή τον Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμο καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ανησυχία και μεγάλο ενδιαφέρον  για ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, σε μια περιοχή η οποία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από δημοσιεύσεις στο «Διαύγεια» αλλά και σε ΜΜΕ, βρίσκεται μέσα στα επόμενα σχέδια των εταιρειών εξόρυξης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι: Αντιδήμαρχος Σιντικής Ιωάννης Τορουνίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Σιντικής: Φώτης Δομουχτσίδης, Δεμερτζής Νίκος, Δροβατζίκας Νίκος, Δήμου Ιωάννης, οι οποίοι δήλωσαν ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με τις δραστηριότητες εξόρυξης στην περιοχή.

Σημαντική, ήταν επίσης η παρέμβαση του Κωνσταντί­νου Κατιρτζόγλου, πρώην Διευθυντή ΙΓΜΕ Θεσσα­λο­νί­κης, ο οποίος δήλωσε ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στη χρήση ΚΥΑΝΙΟΥ κατά τη διάρκεια των εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και μέρος της θα ανέβει στο διαδίκτυο ώστε να μπορέσουν όλοι να την παρακολουθήσουν.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προγραμματίζουμε μια ακόμη εκδήλωση στην ίδια περιοχή, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των κατοίκων και επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλους μας.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και του Κιλκίς και, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν σε αυτές τις περιοχές, καλούμε τους Σερραίους πολίτες να μην εφησυχάζουν εμπιστευόμενοι τις τοποθετήσεις επίσημων και μη φορέων που υποστηρίζουν δεξιά και αριστερά ότι, δήθεν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην παρούσα φάση και ότι πρόκειται απλώς για μεταλλευτικές έρευνες χωρίς περαιτέρω  προϋποθέσεις εκμετάλλευσης των οποιονδήποτε κοιτασμάτων.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://antigoldserres.wordpress.com/

antigoldserres@gmail.com

https://www.facebook.com/antigoldserres

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s